07.07.17

Zeleninové lasagne

Dneska přispěju receptem na jedno z mých nejoblíbenějších jídel - lasagne. Nejsou to klasické lasagne s masem, ale zeleninové, které jsou také výborné.



Ingredience:
  • 13 plátů lasagní
  • 1 velká cibule
  • 3 lžíce řepkového oleje, 3 lžíce olivového oleje
  • 3 mrkve
  • půl stonku řapíkatého celeru
  • 1 červená paprika
  • 2 rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • 1 konzerva hrášku nebo 300 g mraženého hrášku
  • 800 ml rajčatové passaty
  • 2 lžíce protlaku
  • 300 g tvrdého sýra (použila jsem goudu)
  • 125 g mozzarelly
  • sůl, pepř, tymián, rozmarýn
Směs:
1. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a koření, chvilku opékáme.
2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a pár minut opékáme, pak dáme řapíkatý celer, papriku a osmahneme, přidáme rajčata a dusíme doměkka.
3. Do vzniklé směsi přidáme hrášek, rajčatovou passatu a zbylou tekutinu necháme vypařit.
4. Když je směs redukovaná, přidáme protlak a sejmeme z ohně.

Vrstvení:
1. Pekáček vytřeme olejem, dno pokryjeme pláty lasagní. Pláty trochu pokropíme vodou, aby se lépe propekly.
2. Na ně dáme připravenou směs a navrch sýr. Tento postup opakujeme tak dlouho, až použijeme všechnu směs.
3. Poslední vrstvu plátů pokryjeme sýrem a dáme do trouby zapéct na 180 stupňů asi na 40 minut (stačí i méně, ale těstovinové pláty musí být měkké).
4. Pekáček vyndáme z trouby nakrájíme na čtverce.





Žádné komentáře:

Okomentovat